sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Vauhti Rusina

On se vaan niin vauhdikas kaveri tämä meidän Rusina, ja se osaa ottaa kaiken irti ulkoilusta, kuten näkyy!








perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kaksoset!

Meitä tai lähinnä mua alkas vaivaamaan niin kovaa, että onko sillä Nannalla vain yksi pentu...jos siellä on vaan yksi niin tuleeko ongelmia synnytyksessä....entä jos se kasvaa niin suureksi, että se ei mahdu syntymään ja se tapahtuu tietenkin yöllä ja päivystävä lehmälääkäri on navetassa jossain takahikiällä... mentiin siis kurkistamaan ultralla ja siellä näkyi vähintääkin kaksi :) Saattaa siellä olla kolmaskin, mutta meille riitti se tieto että siellä on enemmän kuin yksi ja silloin kohtukin toimii paremmin synnytys tilanteessa! Kaksi ruudussa näkynyttä pentua tuntuivat olevan kovin liikkuvaisia, ja terveitä, pienet sydämet löivät hienosti. Toinen pentu kääntyili ympäriinsä, arvasikohan se että sitä katsellaan ;)

Nyt sitten vaan odotellaan pari viikkoa niin nähdään minkälaisia Lumikissa-vauvoja Nanna pyöräyttää!

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Meille tulee pentuja!

Nannalle tulee pentuja huhtikuun alussa! Ensimmäiset merkit tulevista pennuista näkyy jo pari viikkoa astutuksesta käytöksessä. Se on esimerkiksi sitä mieltä, että muut kissat eivät saa olla sängyssä tai sohvalla jos hän ei halua. Tässä kuvassa valtiatar hallitse valtakuntaansa Pasin vieressä.

Nannasta tulee myös todella seurallinen ja vaativa kun se on kantava. Meidän kastraatti poikien pitää hoitaa sitä, Eveltä täytyy saada myös huomiota ja meille onkin jos jonkinlaista vaatimusta. Ruokaa täytyy saada usein ja sen on oltava hyvää. Mielellään almoa tai jotain muuta vastaavaa, tuore ruokakin käy. Ruoka aikoina kaikki muut syö vasta sitten kun Nanna on lopettanut, ainoastaan Rusinalla on oikeus syödä samaan aikaan. Tapsi tikkuja täytyy saada useasti päivässä, mielellään joka kymmenes minuutti...

Nanna tykkää esitellä sen pyöristyvää mahaa kaikille :) Tällä kertaa maha ei vaan ole kauhean suuri, joten meille ei varmaankaan tule montaa pentua tällä kertaa. Isukki Spinsson oli pentueen ainokainen ja sen ensimmäisessä pentueessa Zigwan's kissalassa oli vain yksi pentu! Saas nähdä onko meidän Spinnsson yhden panoksen miehiä ;) Se nähdään siis huhtikuun alussa!
Posted by Picasa

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Näyttelyn jälkeisiä fiiliksiä....

.... me ollaan kaikki vieläkin ihan puhki :)

Näyttely meni järjestelyjen puolesta vallan mainioisti, ja oli varmasti yksi parhaista POH-KIS näyttelyistä mitä me ollaan oltu mukana järjestämässä. Laihian monitoimitalon tilat olivat mitä parhaat ja uskomatonta kuinka paljon yleisöä siellä kävi!

Meidän iloksi näyttelyyn osallistui todella monta meidän omaa kasvattia! Molempina päivinä Lumikissoja oli paikalla yhteensä 13, joista 10 oli siperiankissaa ja 3 kuriilien bobtailia! Kerrassaan ihanaa nähdä niin monta kasvattia kerralla!

Kaikki saivat hyvät arvostelut ja moni nähtiin paneelissa, mutta kirkkaimpina tähtinä loistivat kaunis hopeahohtoinen Lumikissan Räpätäti joka oli molempina päivinä BIS!!Onnea Storbackan perheeseen! Iran mukana tuli Helsingistä Pata-Ässä joka oli niin uskomattomassa turkissa, että en ole koskaan nähnyt kenelläkään niin upeaa turkkia, ja mikä SIB turkin laatu, WAU!! Ässä nappasi BIS voitot Herkun jäädessä toiseksi molempina päivinä, ja sekäs Herkkua harmitti! Sunnuntaina ensimmäiseen näyttelyyn osallistui UllaPulla, joka nappasi ison V väriryhmän värin parhaan heti alkuunsa ja jatkoi siitä hienosti ollen tuomarin paras, ja vielä kun paneelissa tuli BIS, ei voi paremmin aloittaa pieni siperiankissa neitokainen näyttely uraansa! Onnea Johannalle ja muulle Lindevallin perheelle!

Kaikkia Lumikissojen omistajia kiitämme myös siitä, että meidät palkittiin molempina päivinä parhaina kasvattajina hienoilla pisteillä! Ilman teitä ja hyvin hoidettuja ja näyttelyyn upeasti laitettuja Lumikissoja se ei olisi ollut mahdollista! KIITOS!

Näyttelyssä oli paikalla myös 3 kuriilien bobtail Lumikissaa. Oli todella mukava nähdä 3/4 meidän ainoasta bobbari pentueesta samalla kertaa. Kaikki kolme ovat niin kauniita, ja niillä on ihan uskomattomat silmät, niin kirkkaan vihreät ettei sitä voi sanoin kuvailla. Tuomarit olivat kovin ihastuksissaan kolmikkoon ja varsinkin niiden kaikkien luonteisiin. Lauantaina värin paras oli Gilbert eli Aivan Bob ja sunnuntaina Aina Bob, Aito Bob on kerännyt sertejä jo hyvän nipun ja pian saamme juhlia suomen ensimmäistä SP bobbaria!. Aina tarjosi meille harvinaista herkkua sunnuntaina olemalla BIS kaikilla tuomari äänillä :)

Kamera oli tietysti kotona, mutta toivottavasti jostain päin saisimme valokuvia viikonlopusta! Vink vink ;)
Posted by Picasa

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Talon vanhimman synttärit

Mirolla oli eilen synttärit, mittariin tuli 13 vuotta ja se on siis meidän vanhin kissa. Vaikka Miro näyttääkin helposti monien silmään rotumiksaukselta se on ihan tavis puskajussien jälkeläinen. Sen emo oli lyhytkarvainen ruskea maatiainen, joka ulkoili Vaasan keskustan tuntumassa. Uskoisin, että sen isä on joku armeija alueen kovista jätkistä, siellä kun noihin aikoihin asui villikissa populaatio, jota yksi kissamummo syötti.

Mirosta ei uskoisi, että sillä on jo ikää 13 vuotta, edelleen se on vetreässä kunnossa ja turkki kiiltää. Synttäreiden kunniaksi se sai herkkuruokaa eli katkarapuja ja sen jälkeen otettiin kavereiden kans päikkärit sohvalla :)

UllaPulla


UllaPulla eli Rusina tuli meille hoitoon perheen loman ajaksi. Ekana päivänä veti vähän vakavaksi ja ajateltiin, että se saa olla omassa huoneessaan ja isompi Rusina voi pitää sille seuraa. Se jäi vain ajatukseksi, nimittäin seuraavana aamuna pikku Rusina avasi itse oven ja liittyi muiden seuraan! Omat kissat hyväksyivät se mukisematta ja koiralla ei koskaan ole mitään ongelmia, joten se kotiutui päivässä tähän porukkaan! Vähän kissat katsoivat sitä pitkään kun se ensimmäisenä iltana ihan pokkana tuli lautaselle syömään muiden joukkoon...

Kun kotiin lähdön aika tuli niin yritettiin ehdottaa kotiväelle, että jos pikku Rusina jäiskin meille ja ne sais tilalle jonkun vähän vanhemman, mutta kumma juttu, eivät suostuneet ;)